Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

De beeldentuin


De beeldentuin, een oude Engelse parktuin, is gelegen op de grens tussen het Veluwe-massief en de IJssel, op het landgoed De Koerberg te Heerde in Gelderland. Omringd door de bonte kleuren van rhododendrons, statige eiken, beuken en acacia's is de beeldentuin een bijzondere plek waar beelden naadloos lijken te passen in het geheel van de natuur.

Jaargetijden

In de zomer is de tuin rond mei/juni een kleurenspektakel. Paars en wit van de rhododendrons. Geel en oranje van de azalea's...

In de herfst is de tekst van Ton Delamarre toepasselijk:
"In de beeldentuin heeft de herfst het licht en de kleuren aangeraakt. In de donkere waterpoel weerspiegelen zich de roden,gelen,groenen van jonge tot eeuwenoude bomen die zich verkleden voor het herfst-tij. Op een stapel donkernaakte boomstronken spruiten reeksen bleke paddestoelen een grillig patroon dat zich herhaalt in vreemde opgewaaide bladformaties. Daartussen beelden in brons, metaal en keramiek, die zich voegen in dat natuurlijk mozaïek, alsof ze ook al eeuwen deel uitmaken van de stilte en de wijdte van het bosschap hier in Heerde."

Vergeet vooral ook niet door het beukenlaantje te wandelen waar de beuken gezelschap hebben van enkele bronzen portretten van zowel eigenaar Tjapko Jager als Pablo Picasso, beiden favoriet van kunstenaar Krum Damianov.

Vogels

Met name in de zomer, maar ook in de overige jaargetijden zijn er vele vogels te horen in en rond de beeldentuin. Zo hebben wij een uilen en kauwen familie als permanente bewoners maar ook de mandarijn-eend en de zwarte en groene specht zijn vaak aanwezig.
created by nodemand