Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Het ontstaan


Wij, Tjapko en Marjolijn Jager, wonen sinds 1999 op het landgoed De Koerberg in Heerde. Gelegen in Gelderland op de Veluwe is dit een prachtige buitenplaats die inspireert tot het zoeken naar mogelijkheden om deze plek optimaal te benutten.

Een andere inspirerende plek is Bulgarije,waar Tjapko gedurende de afgelopen 15 jaar actief is geweest in de ontwikkeling van de agrarische sector. Op onze gezamenlijke reizen in dit prachtige land , kwamen we in contact met prominente kunstenaars waaronder Svetlin Russev, een van de bekendste hedendaagse schilders van Bulgarije . Al filosoferend met hem en met kunstenaars als Kiril Meskin, Peter Minov, Boris en Valentin Gondov heeft zich het idee van een galerie en beeldentuin ontwikkeld, ten einde het werk van Bulgaarse kunstenaars zichtbaar te maken in Nederland.

De naam De Queeste, zoektocht, leek ons zeer toepasselijk omdat Bulgarije in onze zoektocht een belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt: het is een prachtig land met authentieke en spirituele mensen en een overweldigende natuur. Deze echtheid vind je terug in de kunstuitingen. Inmiddels laten wij ook werk zien van zowel beginnende als gevestigde kunstenaars uit Nederland, wiens werk voor ons een vergelijkbare lading heeft. Wij blijven toch altijd weer geraakt door werk met een expressionistische en emotioneel realistische strekking.

Galerie en Beeldentuin De Queeste is haar activiteiten gestart in juni 2005.
created by nodemand