Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Arnold Sas


Mijn kunstenaarsschap is gebaseerd op mijn liefde en fascinatie voor taferelen uit de vechtsportwereld als ook naakten. Hierbij betrek ik ook mijn filosofische achtergrond: het boeddhisme en de Zen- cultuur.

Ik probeer met zowel mijn schilderswerk als mijn beeldhouwwerk, een emotie bij de beschouwer los te maken.

Dit doe ik door dramatische scènes te schilderen en dynamische houten sculpturen te maken.
Bij beiden mediums gebruik ik beweging. Een knock-out geslagen vechter, die gewond op het canvas ligt, onder het bloed, met een pijnlijke grimas op zijn gezicht, kan bij de beschouwer verschillende emoties los maken.

Steeds probeer ik te integreren, wat mijn passie en levensfilosofie is in mijn werk.
Met claire–obscure effecten vergroot ik de dramatische werking. Diepte en perspectief suggereer ik met diagonalen, horizontale en verticale lijnvoering.
Er moet een verstilling in mijn schilderij voorkomen, dit om het oog rust te geven en rustig het tafereel te kunnen beschouwen.

Bij het schilderen en het beeldhouwen gebruik ik verfstreken en gutslijnen om diepte te suggereren. De verf behandeling wil ik terug zien op het doek en in het beeld de houwstreken.

Inhoudelijk wil ik alle facetten uit de vechtwereld uitbeelden: de voorbereiding, de trainingskampen, het wedstrijd gebeuren, de meditatie vooraf aan het gevecht. Maar vooral de overlevingsdrang van de vechter.

Vroeger stond ik zelf in de ring. Nu kijk ik steeds meer door de ogen van de beschouwer en steeds minder door de ogen van een vechter. Dit is even wennen, maar levert interessante beelden op.Werk op naamAchterwaarts

Berglandschap met vechters

ets 1

ets 2

ets 4

ets 5

ets 6

ets-3

ets-7

Leegte

Ram-muay

Stilte

Verslagenheid
created by nodemand
Berglandschap met vechters 73 x 120ets 1 ets 2 ets 4 ets 5 ets 6 ets-3 ets-7 Leegte 70 x 90Ram-muay 60 hoogStilte 70 x 100Verslagenheid 70x95