Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Jolique van Ipenburg


Jolique van Ipenburg, geboren in 1986 te Heerlen, startte met haar harplessen op 7-jarige leeftijd bij Inge Frimout-Hei. Hierna vervolgde zij haar lessen bij Mariska Pool en Sacha Nierich. In 2003 deed zij met succes toelating aan de conservatoria in Utrecht en Tilburg, waarna zij onder begeleiding van Ernestine Stoop begon met de vooropleiding van het Fontys Conservatorium, waar zij in 2009 haar bachelordiploma behaalde als docerend en uitvoerend musicus. Tijdens de daaropvolgende masteropleiding, die zij afrondde in 2011, heeft zij zich verdiept in het hedendaagse harprepertoire, waarbij zij begeleid werd door Ernestine Stoop, Lavinia Meijer en Sabien Canton. Tevens heeft zij zich tijdens de masteropleiding toegelegd op het arrangeren voor de instrumentencombinatie harp en gitaar, onder begeleiding van Remko Kuhne.Jolique volgde diverse masterclasses bij onder andere Daphne Boden, Erika Waardenburg, Edward Witsenburg , Isabella Tourin en Sandrine Chatron.

Naast het solorepertoire heeft zij ook veel speelervaring met diverse symfonie- en harmonieorkesten en is zij actief in verschillende ensembles, waarbij zij samenwerkt met onder andere Nanneke Piek (zang), Wim Klumpers (gitaar) en Judith van der Plas (klarinet).

Jolique is werkzaam als harpdocente bij Kunstkwartier en zij heeft haar medewerking verleend aan diverse harpprojecten.Tijdens haar bacheloropleiding aan het conservatorium en haar werkzaamheden als docente startte zij tevens met de studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht, welke zij in de zeer nabije toekomst hoopt af te ronden.
created by nodemand