facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Expositie 19 okt t/m 1 dec: Sanne Rietvelt en Hennie Schippers


EXPOSITIE opening met NAMIDDAG-CONCERT

Galerie de Queeste heeft dit seizoen weer een aantal bijzondere exposities in haar programma, bijzonder ook omdat de opening elke keer gebeurt met een namiddag-concert. Het betreft meestal jonge kunstenaars (van wie het werk te zien was op de recente eindexamenexposities van de kunst academies), die soms solo, soms in combinatie met reeds gevestigde Nederlandse of Bulgaarse kunstenaars hun werk in onze galerie exposeren. 

EXPOSITIE: 19 oktober t/m 1 december
Sanne Rietvelt werk op papier 
Hennie Schippers verstilde mens-figuren van papierklei.
De opening van de expositie zal gebeuren met een namiddag-concert op zaterdag 19 oktober om 17.00 uur.

"Wat is de oorsprong van waaruit de kiem ontstaat? Het punt waarop het vormloze zijn oorspronkelijke vorm aanneemt is het samen komen van twee werelden. Het is het begin en het eind van ons zintuiglijk waarnemen".

Het is een thema dat Sanne Rietvelt, dit jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, altijd geboeid heeft. Zij maakt zelf uit de vormloze massa van papierpap haar eigen materiaal, grote vlakken ruw papier, waarop zij organische vormen tekent als voorstudies van driedimensionale groeisels, die als grote wespennesten uit gevels van gebouwen lijken te ontstaan.
Hennie Schippers maakt haar verstilde mens-figuren van papierklei, waardoor de beelden een haast doorzichtige fragiele uitstraling hebben. In haar nieuwe poppenspel "De Vogelhoeder", dat zij als een theater zonder woorden laat zien tijdens het concert, komt ook weer dit thema "De kiem, het begin van het leven", als leidraad terug.
Hierbij lijkt de minimalistische muziek van het Spectrum Duo prima te passen.
Dit duo wordt gevormd door Andreas van Zoelen, bas-saxofoon en Suzanne van Zoelen-Lücker, alt-hobo. De muziek die zij ten gehore brengen bestaat voor een deel uit muziek die speciaal voor hen gecomponeerd werd.
Andreas van Zoelen is als bassaxofonist verbonden aan het Duits-Zwitserse Raschèr Saxofoon Ensemble. Van Zoelen speelde nagenoeg alle grote symfonische solo’s bij orkesten als het Beethoven Orchester in Bonn, Brandenburgs Staats Symfonieorkest, Noord Nederlands Orkest Groningen, Limburgs Symfonie orkest onder chef Ed Spanjaard en de Berliner Philharmoniker onder Sir Simon Rattle. Verder speelde hij met musici als Stewart Copeland (The Police), Daniel Kientzy en Markus Stockhausen.
Veelzijdig musicus  Andreas van Zoelen trad al vele malen op voor radio en televisie. In 1996 won hij de Aanmoedigingsprijs op het Concours voor Jong Muziek Talent. In 2000 was hij finalist in de Jur Naessens Muziekprijs Amsterdam voor nieuwe muziek; in 2002 was hij winnaar van  de ‘Jacques de Leeuw’ Jong Top Talent prijs.
Susanne van Zoelen- Lucker studeerde bij Hans Roerade en Jan Spronk, en sinds 1999 bij Christian Schneider in Keulen. Na in o.a. het Nationaal Jeugd Orkest te hebben gespeeld, is zij nu als (alt-) hoboïste verbonden aan de Duisburger Philharmoniker.
Het eerste stuk dat zij spelen heeft de toepasselijke titel "Weinig Woorden" en sluit met deze naam naadloos aan bij het poppenspel van Hennie Schippers.

Programma concert

1. Weinig Woorden, Andreas van Zoelen (op basis van een schilderij van 
    Jan Lucker)

2. Tryptich, Felix Yanov-Yanovsky, Uzbekistan

3. Aus der Tiefe, Andreas van Zoelen

4. Hennie Schippers: poppenspel "De Vogelhoeder", op muziek van 
    Arvo Pärt.

5. Romance, Andreas van Zoelen

6. Inventio no. 6, J.S. Bach

7. The Road Back, David Charlwood, UK  

8. 3 Fado's van Manasses de Lacerda


Het tijdsschema op zaterdag 19 oktober:
16.30 Galerie open, expositie toegankelijk
17.00 aanvang namiddag-concert, de duur van het concert is ±70 min zonder pauze.
Na afloop van het concert een glaasje wijn en een hapje.

Reserveren:
Wij hebben voor dit bijzondere namiddag-concert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan uiterlijk 18 oktober, maar bij voorkeur vóór 13 oktober, naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt, voor dit bijzondere concert, een bijdrage van euro € 12,50 op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.

Wij verwelkomen u graag op 19 oktober
Tjapko en Marjolijn Jager

Galerie en Beeldentuin de Queeste
Koerbergseweg 6
Heerde
openingstijden za/zon 14-17 uur
en op afspraak tel 06-20881914


created by nodemand