facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Expositie: Bart Vromans grafisch werk


Expositie Bart Vromans van 14 januari t/m 19 februari. Met grafische techniek, drukinkt in intense kleuren, met rollers op papier.

Bart Vromans wordt geinspireerd door de magische wereld van grote kathedralen en ruines. Zijn onderwerpen weerspiegelen dit: vergankelijkheid, oorlog, vrede, kathedralen, ruines. Hij werkt op verschillende manieren; in acryl op doek, met drukinkt en rollers op papier, ook ruimtelijk in de vorm van objecten en mini-installaties. Zijn werken zijn allemaal unicaten, hij wil niet reproduceren, i.t.t. wat de naam grafische technieken suggereert. Hij ziet zijn werk als een cyclus: scheppen-veranderen-afbreken-herscheppen. Vergelijkbaar met de processen van oude gebouwen, opbouw, verval en afbraak. Deze resten van ruines, wrakken, puinhopen, verval hebben voor hem een schoonheid met een dubbele lading. Als iets wat je intens boeit ondanks de soms verschrikkelijke werkelijkheid van wat terplekke gebeurd is.

Bart Vromans geeft in het grafisch museum te Groningen workshops Werkmantechnieken. Zijn eigen werkwijze is hierdoor geinspireerd.

Openingstijden: vrijdag 19.00-21.00, zaterdag/ zondag 13.00-16.00 Overige tijden op afspraak.

created by nodemand