facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Expositie: Danielle Luinge en Daniel Mullen, schilderijen


Galerie en Beeldentuin De Queeste
expositie: "Verdwijnpunt" van 19 mei t/m 1 juli
Twee kunstenaars, Danielle Luinge en Daniel Mullen

Danielle Luinge is geintrigeerd door herinneringen uit het verleden, die te maken hebben met enig kind zijn, de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, familie relaties die verbondenheid suggereren, maar waarin juist ieder alleen lijkt te staan, relaties waarin veel speelt maar onbespreekbaar blijft. Van de schilderijen lijkt een gebrek aan communicatie af te stralen. Haar werk is vaak melancholisch en vervreemdend, maar ook vertederend, het kruipt onderhuids. Het werk van Luinge is klein, letterlijk en figuurlijk, het gaat ook veel over kleine mensen (kinderen in een groter verband van families).
De doeken van Daniel Mullen daarentegen zijn groot. Hij schildert lege, ongebruikte ruimtes in gebouwen; in elk schilderij is hij op zoek naar dat gezichtspunt vanwaaruit er balans is tussen het absolute gevoel van leegte, als het ware het verdwijnpunt, en de mogelijkheden die dat biedt aan de fantasie; het roept herinneringen op aan zijn jeugd en de ontdekking van allerlei verborgen plekken; hij noemt zijn doeken "untitled space no 1" enz., ongebruikte, naamloze ruimtes die geen nuttig doel dienen en daardoor deels "unheimisch", ongemakkelijk, onbegrensd aanvoelen; zij creeren ook een soort meditatieve ruimtelijkheid waarin alles mogelijk is .
De schilderijen van Daniel Mullen, benadrukken, met hun met hun leegte en verlatenheid, het gevoel van eenzaamheid en magie in het werk van Danielle Luinge.

De opening van de expositie is op zaterdag 19 mei om 15.00 uur. U en uw vrienden zijn van harte welkom.

Het koffieconcert tijdens deze expositie is op 3 juni.
Informatie hierover volgt op de website, of meld u aan voor de nieuwsbrief.


Tjapko en Marjolijn Jager

PS:
Het is misschien interessant te weten dat Daniel Mullen in het tv-programma De Nieuwe Rembrandt tot de 10 genomineerde kunstenaars hoort.
created by nodemand