facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Expositie: Jeroen Vrijsen, schilderijen


Expositie 7 april t/m 13 mei 
Jeroen Vrijsen, schilderijen, olieverf op doek en papier                                                                           
Het werk van Jeroen Vrijsen refereert aan filosofische beschouwingen over de maatschappij, waarin processen als stedelijke ontwikkeling,  architectuur, reclame of vergane glorie de belangrijkste onderwerpen zijn. Hierin probeert hij een link te leggen tussen culturele identiteit, geschiedenis en toekomst van het mensdom. In zijn schilderijen past hij het vogelvluchtperspectief toe, hetgeen een  schijnbare veronderstelling oplevert: er lijkt een overzicht op een bepaalde situatie, die de situatie kan verklaren, maar of deze er ook is?
Kunsthistorica L.Schreuder zegt in een publicatie van Jeroen Vrijsen,"De naamloze staat, schilderijen van 2008-2010", over zijn werk: "De ruimtes in de schilderijen van Jeroen Vrijsen zijn duizelingwekkend. Of ze nu onbegrensd of ingekaderd zijn, het perspectief roept steeds vragen op. In de dynamisch geschilderde leegtes ontdekken we beweeglijk afgebeelde architectuurfragmenten, vlaggen en typografie. Sporadisch duikt een mensfiguur op. Samen zorgen zij ervoor dat we enigszins vat krijgen op de verhoudingen in de ruimtes, zodat we de taferelen gaan lezen en ons afvragen wat de beelden betekenen. Jeroen Vrijsen voelt zich verwant aan Duitse schilders, zoals van de Neue Leipziger Schule die zich kenmerkt door onwerkelijke taferelen, dromerige complexiteit, en verborgen betekenissen".

De expositie laat een klein overzicht zien van werk van Jeroen Vrijsen, van 2006 tot heden.

De opening van de expositie is op zaterdag 7 april om 15.00 uur, met een inleiding van kunstenaar en docent schilderen Gerben Koldijk. U en uw vrienden zijn van harte welkom.

Tjapko en Marjolijn Jager


Het koffieconcert bij deze expositie is op zondag 22 april.
Nadere informatie volgt later op de website.
created by nodemand