facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Expositie: werk van Malou de Bruin, Daan de Boer en Jordan Kadzamunsky


Nieuwe Expositie: 2 jonge kunstenaars, Malou de Bruin en Daan de Boer,
                               en de Bulgaarse kunstenaar Jordan Kadzamunsky

Op zaterdag 10 november 15.00 uur gaat Galerie De Queeste weer van start met de eerste expositie van het seizoen 2012-2013.
De expositie wordt geopend met een koffieconcert op zaterdag 10 november; hiervoor moet u reserveren. Klik hier voor meer informatie.

Het werk van de kunstenaars kwam ik tegen op diverse eindexamenexposities en geleidelijk ontwikkelde zich een beeld van mogelijke combinaties. Voor deze expositie heb ik 2 jonge kunstenaars uitgenodigd, Malou de Bruin en Daan de Boer, beiden net afgestudeerd.
Kijkend naar het werk van Malou, schilderijen over de natuur die op het eerste gezicht als gewone landschappen ogen, maar waarin vreemde apparaten, werktuigen een plek hebben, zag ik een combinatie voor mij met de schilderijen van de Bulgaarse kunstenaar Jordan Kadzamunsky. Hij schildert elke keer weer panorama's met bomen als een hallucinerend beeld of als misschien een sprookjesbos.
Toen ik daarna het bizarre werk van Daan de Boer tegenkwam, gebreide "Ham and eggs", waarbij hij een stuk van een tekst had hangen dat de verwarring alleen maar groter maakte (wat is hiervan de bedoeling?), was voor mij het beeld duidelijk.
De combinatie die ik voor mij zag was een verstoorde natuur, die tegelijkertijd een vervreemdende, maar ook sprookjesachtige sfeer uitstraalt, waar alles mogelijk is, waar je een soort Hans en Grietje huisje tegen zou kunnen komen, met "ham and eggs" die in de bomen hangen om je te verleiden dichterbij te komen.
U en uw vrienden zijn welkom op de expositie; voor opening/koffieconcert op 10 november, moet u reserveren via info@galeriedequeeste.nl

Marjolijn Jager

De expositie loopt t/m 30 december.
Voor openingstijden zie website.

created by nodemand