facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Koffieconcert bij expositie Bart Vromans


Op zondag 5 februari is het tweede koffieconcert in Galerie De Queeste. Dit maal bij werk van kunstenaar Bart Vromans.

Het programma:
- koffie vanaf 10.30
- aanvang concert, Zuidamerikaanse muziek met gedichten, om 11.00, duur ong 60 minuten

Het duo Distinto bestaat uit Isabelle Doodhagen, viool en Robin Scherpen, gitaar. Isabelle Doodhagen (1989) begon op 8-jarige leeftijd met vioolspelen bij Nelleke van Beek. Als voorbereiding op het conservatorium vervolgde ze haar lessen bij Arjen Beintema . Daarnaast speelde ze in het Fries Jeugdorkest en deed hiermee veel podium ervaring op in zowel binnen- als buitenland.
Vanaf 2007 studeert Isabelle aan het (Artez)conservatorium te Zwolle, waar ze les heeft van Sylvia van der Grinten. In de winter van 2009/2011 en afgelopen zomer nam zij deel aan het Nationaal Jeugdorkest, onder leiding van Josep Pons, Bas Wiegers en Martin Sieghart. Isabelle doet aan verschillende projecten mee, cantates en strijkkwartetten. Daarnaast vormt Isabelle sinds 2010 een duo met een gitarist, waar ze oa. Zuid-Argentijnse en Spaanse muziek mee opvoert. Ze volgde masterclasses bij Viktor Kuznetsov, Moshe Hammer , Vadim Brodski, Sarah Kapustin en Walter Burian

Robin Scherpen (1989) begon op 11-jarige leeftijd met gitaarspelen bij Erwin Buddike. Na zijn middelbare school heeft hij de opleiding OA-muziek gevolgd in Drachten. Hier is hij voor het eerst in aanraking gekomen met de klassieke gitaar. Als voorbereiding op het conservatorium heeft hij veel lessen gevolgd bij Jan Bartlema. Vanaf 2008 studeert Robin aan het conservatorium in Zwolle, waar hij les heeft van Jacob Vlijm. Hij heeft Masterclasses gevolgd bij o.a.: Manuel Barrueco, Thomas Muller-Pering, Beata Huang, en Johan Frostier. Daarnaast vormt Robin sinds 2010 een duo met Violist Isabelle Doodhagen. Samen hebben zij masterclasses gevolgd bij o.a. leden van het Aurelia kwartet, Jacob Vlijm en Alex Timmerman.

Zij spelen een programma van voornamelijk zuidamerikaanse muziek:

Julio Cėsar Oliva- Vengo a decirte que te quiero
Astor Piazolla-Milonga del Angel (duo)
Leo Brouwer-El decameron negro (deel II en III)
J.S.Bach-Prelude in D uit de Cellosuite (BWV 1007)
Villa Lobos-Bachianas Brazileiras no 5 (Aria) (duo)
Gasper Sanz-Marizapolos
Astor Piazolla-Cafe 1930 (Histoire du Tango) (duo)
Roland Dyens-Tango en Skai
Angel Villoldo-El Choclo
Maximo Pujol-Nubes de Buenos Aires (duo)

Tussendoor poetische intermezzo's met poezie en proza voorgedragen door Janpieter Boudens. Hij is acteur, tekstschrijver, zanger en regisseur.
Het geheel vindt plaats tegen de achtergrond van de nieuwe expositie met werk van Bart Vromans

r.s.v.p.
Wij hebben voor dit bijzondere koffieconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan s.v.p. voor 31 januari naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt een bijdrage van euro 7,50 op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.

Wij verwelkomen u graag op zondag 5 februari,


Tjapko en Marjolijn Jager
created by nodemand