facebook
twitter
hyves
google
windows live
myspace
linkedin

Galerie en Beeldentuin De Queeste

hedendaagse kunst

Koffieconcert bij expositie Vladimir Hristov


Op zondag 11 maart is het volgende koffieconcert in Galerie de Queeste

Het programma:
-koffie vanaf 10.30 uur
-aanvang concert om 11.00, duur ong. 60 minuten 


Gerard Zuyderhoff:
Een voordracht van brieven van Theo en Vincent van Gogh omlijst met muziek.

Teksten van Judith Perrignon, Vincent van Gogh en Tomas Transtromer.
Met medewerking van Regina Ederveen, harp
De relatie tussen de broers Vincent en Theo van Gogh heeft kunsthistorici vaak beziggehouden. Veel is over hen bekend door hun brieven. Maar niet alleen kunsthistorici verdiepten zich in hun leven en in hun relatie, ook kunstenaars zelf lieten zich op hun beurt door de gebroeders van Gogh inspireren, in boeken en in bijvoorbeeld films.
Gerard Zuyderhoff brengt een dialoog tot leven tussen beide broers die zich afspeelt in 1890, het jaar van de dood van Vincent. Hij gebruikt daarbij teksten uit  een boek over Theo van de Franse schrijfster Judith Perrignon, "Hij was mijn broer....." en passages uit de brieven van Vincent zelf aan Theo. 
Vincents dood vergt van Theo, die ziek is, zijn laatste krachten. In zijn Parijse appartement richt hij de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van zijn broer in. Theo overlijdt 6 maanden na zijn broer, diepbedroefd. Hij heeft zijn broer niet kunnen redden maar hij redt de schilder. 
Voor en na de voordracht over Theo en Vincent en tijdens intermezzo's klinkt er muziek voor harp en klarinet uit het Frankrijk van het laatste decennium van de 19e eeuw: Faure, Debussy, Ravel, en anderen. 
Duur: 60 minuten DRIESTEMMIG  KUNSTENAAR               
basklarinet  -  klarinet  -  stem

r.s.v.p. 

Wij hebben voor dit bijzondere koffieconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren mailt u dan s.v.p. voor 7 maart naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is.
Van uw kant wordt deze keer een bijdrage van 10,00 euro voor dit koffieconcert op prijs gesteld. Het stelt ons in staat om voor een volgende keer interessante combinaties uit te nodigen.
Mocht u, nadat u al gereserveerd heeft, toch verhinderd zijn, wilt u dat dan zo spoedig mogelijk laten weten, zodat wij iemand anders nog een plaats kunnen toewijzen.
Wij verwelkomen u graag op 11 maart

Tjapko en Marjolijn Jager


Klik rechts op "Impressie" voor foto's van het koffieconcert.
created by nodemand