Beeldhouwer, Bornkamp en Bach
Bezoek de website
Misschien herinnert u zich nog de nieuwsbrief in april 2012 waarin ik schreef dat Arno Bornkamp als solist met het Zwols Symfonie Orkest zou optreden, maar dat hij waarschijnlijk voor een koffieconcert bij De Queeste niet beschikbaar zou zijn. Het kan verkeren, want op ons programma staat een koffieconcert met Arno Bornkamp.
De Nederlandse saxofonist Arno Bornkamp (1959) is het voorbeeld van de moderne virtuoos, die zich even goed thuis voelt in het traditionele als in het hedendaagse repertoire. Hij laat zich omschrijven als een lyricus met veel gevoel voor performance.
Bornkamp behaalde vele prijzen, waaronder de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Nederlandse muziekprijs. Sinds zijn solodebuut in 1982 speelde hij meer dan 200 concerten met orkesten over de hele wereld. Bornkamp is een belangrijk pleitbezorger van nieuwe muziek voor saxofoon. Naast zijn solocarriere is Arno Bornkamp een fervent beoefenaar van kamermuziek. Al meer dan 25 jaar maakt Bornkamp deel uit van twee ensembles: het Aurelia Saxofoonkwartet en zijn duo met pianist Ivo Janssen. Hij maakte vele cds, die ook internationaal veel lof oogsten.

Het programma op zondag 10 februari 
16.30 uur koffie staat klaar
17.00 uur koffieconcert duur 50-60 minuten

J.S. Bach (1685-1750)       -Partita nr.2 voor altsaxofoon (oorspr. voor viool)
1. Allemande
2. Courante
3. Sarabande
4. Gigue
5. Chaconne

Jacob ter Veldhuis (1951)  -The Garden of Love voor sopraansaxofoon en boombox

Ryo Noda (1948)    -Ma

De achtergrond van het koffieconcert wordt gevormd door de expositie met beelden en aquarellen van de beeldhouwer/kunstenaar Vejdi Rashidov. Zijn aquarellen  gaan over liefde, intimiteit en tederheid. Daar zat voor mij de koppeling met de Garden of Love van Jacob ter Veldhuis, over welk stuk op de website meer.

Reserveren:
Wij hebben voor dit bijzondere koffieconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan s.v.p. vr 5 februari naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt, voor dit bijzondere concert, een bijdrage van euro 10,- op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.

Wij verwelkomen u graag op zondag 10 februari om 16.30 uur
Tjapko en Marjolijn Jager

De expositie loopt van 26 januari t/m 17 maart.
De openingstijden van de galerie en beeldentuin staan op de website.

© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief