De Queeste: Expositie, opening met Namiddag Concert
Bezoek de website
Galerie de Queeste heeft dit seizoen weer een aantal bijzondere exposities in haar programma, bijzonder ook omdat de opening elke keer gebeurt met een namiddag-concert. Het betreft meestal jonge kunstenaars (van wie het werk te zien was op de recente eindexamenexposities van de kunst academies), die soms solo, soms in combinatie met reeds gevestigde Nederlandse of Bulgaarse kunstenaars hun werk in onze galerie exposeren. 

EXPOSITIE: 19 oktober t/m 1 december
Sanne Rietvelt werk op papier 
Hennie Schippers verstilde mens-figuren van papierklei.
De opening van de expositie zal gebeuren met een namiddag-concert op zaterdag 19 oktober om 17.00 uur.

"Wat is de oorsprong van waaruit de kiem ontstaat? Het punt waarop het vormloze zijn oorspronkelijke vorm aanneemt is het samen komen van twee werelden. Het is het begin en het eind van ons zintuiglijk waarnemen."

Het is een thema dat Sanne Rietvelt, dit jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, altijd geboeid heeft. Zij maakt zelf uit de vormloze massa van papierpap haar eigen materiaal, grote vlakken ruw papier, waarop zij organische vormen tekent als voorstudies van driedimensionale groeisels, die als grote wespennesten uit gevels van gebouwen lijken te ontstaan.
Hennie Schippers maakt haar verstilde mens-figuren van papierklei, waardoor de beelden een haast doorzichtige, fragiele uitstraling hebben. In haar nieuwe poppenspel "De Vogelhoeder", dat zij als een theater zonder woorden laat zien tijdens het concert, komt ook weer dit thema "De kiem, het begin van het leven", als leidraad terug.
Hierbij lijkt de minimalistische muziek van het Spectrum Duo prima te passen.
Dit duo wordt gevormd door Andreas van Zoelen, bas-saxofoon en Suzanne van Zoelen-Lucker, alt-hobo. De muziek die zij ten gehore brengen bestaat voor een deel uit muziek die speciaal voor hen gecomponeerd werd.
Het eerste stuk dat zij spelen heeft de toepasselijke titel "Weinig Woorden" en sluit met deze naam aan bij het poppenspel van Hennie Schippers.

Programma concert

1. Weinig Woorden, Andreas van Zoelen (op basis van een schilderij van 
    Jan Lucker)

2. Tryptich, Felix Yanov-Yanovsky, Uzbekistan

3. Aus der Tiefe, Andreas van Zoelen

4. Hennie Schippers: poppenspel "De vogelhoeder", op muziek van 
    Arvo Prt    

5. Romance, Andreas van Zoelen

6. Inventio no. 6, J.S. Bach

7. The Road Back, David Charlwood, UK  

8. 3 Fado's van Manasses de Lacerda


Het tijdschema op zaterdag 19 oktober:
16.30 Galerie open, expositie toegankelijk.
17.00 aanvang namiddagconcert, de duur van het concert is 70 min zonder pauze.
Na afloop van het concert een glaasje wijn en een hapje.

Reserveren:
Wij hebben voor dit bijzondere namiddagconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan s.v.p. vr 16 oktober naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt, voor dit bijzondere concert, een bijdrage van euro 12,50 op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.
Bij voldoende belangstelling volgt evt. een tweede concert binnen deze expositieperiode.

Wij verwelkomen u graag op 19 oktober
Tjapko en Marjolijn Jager

Galerie en Beeldentuin de Queeste
Koerbergseweg 6
Heerde
openingstijden za/zon 14-17 uur
en op afspraak tel 06-20881914© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief