Expositie 3 jonge kunstenaars opent met koffieconcert
Bezoek de website
Nieuwe expositie met werk van 3 jonge kunstenaars, Marije Gertenbach, Sowella Frieser en Helen Vreedeveld van 23 maart t/m 12 mei.

De opening van deze expositie is op 23 maart met een koffieconcert.

Op de eindexamenexposities in 2011 en 2012 kwam ik heel divers werk tegen, heel grote schilderijen van Marije, heel kleine doekjes van Helen en het verontrustende grafische werk van Sowella. Een gemeenschappelijke noemer was de vervreemding, men werd op het verkeerde been gezet, door toevoeging van een extra element (de infusen bij Sowella) of door bijzondere afsnijdingen bij de humoristische kleine werkjes bij Helen, de inhoud van de verhalen die de schilderijen vertellen, bij Marije.

In de verhalen die Marije Gertenbach schildert op haar doeken, vinden voorvallen plaats met betrekking tot haar familieleden die soms leiden tot ongelukken of onverwachte intriges. Ook in een van haar doeken lijkt een ongeluk gebeurd te zijn?
Sowella Frieser noemt de installatie waarin zij een aantal infusen met water door haar zeefdrukken op papier laat druppelen "Kill my darlings"
In dit werk staan de afbeeldingen van aangereden dode dieren centraal. Deze zijn gezeefdrukt op witte panelen. Niet alleen de voorstelling (dode dieren) is aangetast, maar ook de afbeelding zelf. Door het proces van het zeefdrukken is ook het materiaal gehavend. Daarnaast zal door middel van een installatie met een infuussysteem al het werk vernietigd worden. Uiteindelijk blijft er niets meer over dan slechts een vage herinnering.
Bij de meest kleine schilderijtjes van Helen Vreedeveld zijn het vaak de afsnijdingen in het beeld die haar werk extra verdieping geven.

Voor het koffieconcert bij deze expositie heb ik Karin Hernandez, fantasie theatermaakster en celliste Alexandra Kaspera gevraagd zich te laten inspireren door de vervreemdende verhalen. Karin zal u meenemen in een beeldend verhaal dat voert langs alle schilderijen. 

Celliste Alexandra Kaspera zal muziek spelen van:
Zoltan Kodaly                sonate in B mineur voor cello solo, opus 8
David Wilde                  "The cellist of Serajewo" voor cello solo                   Gergy Ligeti                sonate voor cello solo, dialoog en capricio 
                 
Het programma opzaterdag 23 maart: 
14.30 uur koffie staat klaar
15.00 uur koffieconcert duur 50-60 minuten

Reserveren:
Wij hebben voor dit bijzondere koffieconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan s.v.p. vr 20 maart naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt, voor dit bijzondere concert, een bijdrage van euro 10,- op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 23 maart.
Tjapko en Marjolijn Jager

© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief