i.v.m. slechte mailing nogmaals Reminder concert 19 okt
Bezoek de website
Omdat sommige ontvangers van onze nieuwsbrieven deze keer een mail kregen van slechte beeldkwaliteit c.q. ontbrekende onderdelen, en dus de uitnodiging niet te lezen was:
nogmaals de Reminder Namiddagconcert 19 oktober 17.00 uur
 
EXPOSITIE: 19 oktober t/m 1 december
Sanne Rietvelt werk op papier 
Hennie Schippers verstilde mens-figuren van papierklei.
De opening van de expositie zal gebeuren met een namiddag-concert op zaterdag 19 oktober om 17.00 uur.

Hennie Schippers laat haar nieuwe poppenspel  zien, "De Vogelhoeder", een theater zonder woorden. Daaromheen muziek uitgevoerd door een bijzondere instrumentale combinatie, Andreas van Zoelen bassaxofoon en Suzanne van Zoelen-Lucker althobo, met hedendaagse muziek. Zij vormen inmiddels 10 jaar het Spectrum Duo en zetten zich in om bruggen te slaan tussen verschillende kunststromingen en om hedendaagse muziek over het voetlicht te brengen.
Andreas van Zoelen is als bassaxofonist verbonden aan het Duits-Zwitserse Raschèr Saxofoon Ensemble. Van Zoelen speelde nagenoeg alle grote symfonische solo’s bij orkesten als het Beethoven Orchester in Bonn, Brandenburgs Staats Symfonieorkest, Noord Nederlands Orkest Groningen, Limburgs Symfonie orkest onder chef Ed Spanjaard en de Berliner Philharmoniker onder Sir Simon Rattle. Verder speelde hij met musici als Stewart Copeland (The Police), Daniel Kientzy en Markus Stockhausen.
Veelzijdig musicus  Andreas van Zoelen trad al vele malen op voor radio en televisie. In 1996 won hij de Aanmoedigingsprijs op het Concours voor Jong Muziek Talent. In 2000 was hij finalist in de Jur Naessens Muziekprijs Amsterdam voor nieuwe muziek; in 2002 was hij winnaar van  de ‘Jacques de Leeuw’ Jong Top Talent prijs.
Susanne van Zoelen- Lucker studeerde bij Hans Roerade en Jan Spronk, en sinds 1999 bij Christian Schneider in Keulen. Na in o.a. het Nationaal Jeugd Orkest te hebben gespeeld, is zij nu als (alt-) hoboïste verbonden aan de Duisburger Philharmoniker.

Het eerste stuk dat zij spelen heeft de toepasselijke titel "Weinig Woorden" en sluit met deze naam aan bij het poppenspel van Hennie Schippers.

Programma concert

1. Weinig Woorden, Andreas van Zoelen (op basis van een schilderij van 
    Jan Lucker)

2. Tryptich, Felix Yanov-Yanovsky, Uzbekistan

3. Aus der Tiefe, Andreas van Zoelen

4. Hennie Schippers: poppenspel "De vogelhoeder", op muziek van 
    Arvo Pärt    

5. Romance, Andreas van Zoelen

6. Inventio no. 6, J.S. Bach

7. The Road Back, David Charlwood, UK  

8. 3 Fado's van Manasses de Lacerda


Het tijdschema op zaterdag 19 oktober:
16.30 Galerie open, expositie toegankelijk.
17.00 aanvang namiddagconcert, de duur van het concert is ±70 min zonder pauze.
Na afloop van het concert een glaasje wijn en een hapje.

Reserveren:
Wij hebben voor dit bijzondere namiddagconcert een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u een plaats wilt reserveren, mailt u dan uiterlijk 16 oktober, maar liefst vóór 13 oktober naar info@galeriedequeeste.nl. Wij laten u dan weten of er nog voldoende plek is. Van Uw kant wordt, voor dit bijzondere concert, een bijdrage van euro € 12,50 op prijs gesteld; dit stelt ons in staat om voor een volgende keer weer interessante combinaties uit te nodigen.

Wij verwelkomen u graag op 19 oktober
Tjapko en Marjolijn Jager

Galerie en Beeldentuin de Queeste
Koerbergseweg 6
Heerde
openingstijden za/zon 14-17 uur
en op afspraak tel 06-20881914


© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief