Inez van Dillen, etsen, objecten, tekeningen, schilderijen
Bezoek de website
U treft deze keer een vreemde nieuwsbrief aan: ergens is een fout in de mail geslopen, door ons niet op te lossen, waardoor het niet mogelijk is een mooie nieuwsbrief, zoals u van ons gewend bent, te maken; met een voorgrondbeeld en achtergrondbeeld. Daarom 2 nieuwsbrieven achter elkaar, waarbij in de tweede de volledige informatie te lezen is, over de expositie, het programma van het concert en over hoe te reserveren.


EXPOSITIE, OPENING MET NAMIDDAGCONCERT
 

EXPOSITIE: 15 februari t/m 13 april
Inez van Dillen: "A knife in the eye"
etsen, tekeningen, objecten en schilderijen
Opening van de expositie met een namiddag-concert  zaterdag 15 februari om 16.00 uur. (reserveren van een plaats is noodzakelijk)
Portugese Fado muziek van Flor d'Luna en gedichten van Theo Ettema

Inez van Dillen is tegelijk een jongere en oudere kunstenaar. Zij is 20 jaar geleden begonnen aan de kunstacademie in Breda, vervolgens langdurig ernstig ziek geweest, en heeft uiteindelijk recent haar studie weer opgepakt. Afgelopen eindexamenexpositie van de KABK in Den Haag kwam ik haar werk tegen. Prachtige etsen en tekeningen die letterlijk onder je huid kruipen. 
Zij wil in haar werk haar liefde en fascinatie voor het kwetsbare individu zichtbaar maken. Daarvoor begint zij met het maken van tekeningen op transparant papier, die zij vervolgens over elkaar heen legt; doordat de verschillende lagen gaan samenwerken ontstaat er een nieuw beeld, een nieuwe huid die eigen ervaringen, kwetsuren, beschadigingen laat zien. 
Het thema in haar werk is dan ook de heimwee naar gevoelens die we verborgen houden, niet echt kennen, eenzaamheid, fragiliteit, kwetsbaarheid.
Zij probeert deze verborgen elementen transparant, zichtbaar te maken, allereerst aan zich zelf, maar ook aan anderen. 
In haar werk doemen uit een wirwar van lijnen gezichten, handen, kinderhoofden op, elk met een eigen verhaal. 
Zij hoopt dat door de confrontatie met haar tekeningen mensen zich weer bewust worden van hun eigen innerlijke wereld, waardoor ze een pas op de plaats maken, tot rust komen en de dialoog met zich zelf weer kunnen aanvangen. Daar is soms, zoals zij dat noemt, "the knife in the eye " voor nodig om dat binnen te laten komen.

Voor informatie over het namiddagconcert lees verder in de meteen hierop volgende nieuwsbrief.


Galerie en Beeldentuin de Queeste
Koerbergseweg 6
Heerde
openingstijden za/zon 13-16 uur (wintertijd)
en op afspraak tel 06-20881914
© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief