reminder expositie: "Verdwijnpunt" van 19 mei t/m 1 juli
Bezoek de website
Morgen, op zaterdag 19 mei, om 15.00 uur bent u van harte welkom bij de opening van de expositie van schilderijen van Danielle Luinge en Daniel Mullen.

Galerie en Beeldentuin De Queeste
expositie van 19 mei t/m 1 juli
Twee kunstenaars, Danielle Luinge en Daniel Mullen

Danielle Luinge is geÔntrigeerd door herinneringen uit het verleden, die te maken hebben met enig kind zijn, de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, familie relaties die verbondenheid suggereren, maar waarin juist ieder alleen lijkt te staan, relaties waarin veel speelt maar onbespreekbaar blijft. Van de schilderijen lijkt een gebrek aan communicatie af te stralen. Haar werk is vaak melancholisch en vervreemdend, maar ook vertederend, het kruipt onderhuids. Het werk van Luinge is klein,letterlijk en figuurlijk, het gaat ook veel over kleine mensen (kinderen in een groter verband van families).
De doeken van Daniel Mullen daarentegen zijn groot. Hij schildert lege, ongebruikte ruimtes in gebouwen; in elk schilderij is hij op zoek naar dat gezichtspunt vanwaaruit er balans is tussen het absolute gevoel van leegte, als het ware het verdwijnpunt, en de mogelijkheden die dat biedt aan de fantasie; het roept herinneringen op aan zijn jeugd en de ontdekking van allerlei verborgen plekken; hij noemt zijn doeken "untiteld space no 1" enz., ongebruikte, naamloze ruimtes die geen nuttig doel dienen en daardoor deels "unheimisch", ongemakkelijk, onbegrensd aanvoelen; zij creŽeren ook een soort meditatieve ruimtelijkheid waarin alles mogelijk is .
De schilderijen van Daniel Mullen, benadrukken, met hun met hun leegte en verlatenheid, het gevoel van eenzaamheid en magie in het werk van Danielle Luinge.

Het koffieconcert tijdens deze expositie is op 3 juni. Hiervan krijgt u nog bericht per nieuwsbrief.

Tjapko en Marjolijn Jager

De Queeste is tevens te volgen via facebook:
© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief