Zwols Symfonie Orkest met Arno Bornkamp saxofoon
Bezoek de website
Arno Bornkamp is een veelgevraagd solist in werken van Alexander Glasunow, Frank Martin, Darius Milhaud, Heitor Villa-Lobos, Claude Debussy en Florent Schmitt. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als solist in nieuwe werken van o.a. Franco Donatoni, Luca Francesconi, Luciano Berio en Harrison Birtwistle. De Nederlandse componisten Geert van Keulen, Martijn Padding, Simon Burgers, Peter van Onna en Jacob ter Veldhuis droegen hun saxofoonconcerten op aan Arno Bornkamp.
Van de vele prijzen die hij behaalde, zijn de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Nederlandse Muziekprijs het meest vermeldenswaard. De laatstgenoemde prijs stelde Arno Bornkamp in staat zich te verdiepen in het hedendaagse saxofoonrepertoire. Zo studeerde hij in Bordeaux bij Jean-Marie Londeix en in Osaka bij Ryo Noda en bezocht hij componisten als Luciano Berio en Karlheinz Stockhausen. Ook de kamermuziek is een grote liefde van Arno Bornkamp. Hij geeft veel recitals met pianist Ivo Janssen en maakt deel uit van het Aurelia Saxofoonkwartet.
in zijn programma Metropolis (seizoen 2002-2003) heeft Bornkamp een selectie gemaakt uit kamermuziek met saxofoon,die rond 1928 in Berlijn is gecomponeerd door componisten als Hindemith, Busch en Weill.

Helaas kunnen wij hem niet voor een van onze koffieconcerten vragen; dan zou uw bijdrage flink omhoog moeten.
Maar u kunt hem wel beluisteren samen met het Zwols Symfonie Orkest, dat de afgelopen jaren een aantal keer bij ons in de beeldentuin het midzomeravond concert verzorgd heeft.
Deze keer zijn er 2 concerten, niet buiten in de tuin van De Queeste, maar in Theater de Kerk in Zwolle op vrijdagavond 13 april en in Veluvine in Nunspeet, op zaterdagavond 14 april.

Arno Bornkamp is te beluisteren als solist in :
Rhapsodie pour saxophone
Premičre Rhapsodie               beide van C.Debussy

Verder op het programma:
Masques et Bergamasques     van G.Fauré
Háry Jánois-suite                   van Z. Kodály
De Houtduif                          van A. Dvorák.

Voor verdere informatie: www.zwolssymfonieorkest.nl


© Galerie en Beeldentuin De Queeste  |  facebook  |  twitter  |  youtube  |  afmelden voor de nieuwsbrief