Marije Gertenbach

Marije Gertenbach is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2012.

Zij vertelt over haar werk:

"De thematiek/inhoud van mijn werk omvat oude en nieuwe familieverhalen. Dit zijn rare en vervreemdende verhalen die mijn vader en opa vroeger aan mij vertelde maar ook verhalen waar ik achter kwam toen ik bijv. naar onze stamboom ben gaan kijken.

Zo gaat het bijvoorbeeld over Hendrik Gertenbach (mijn overgroot opa) die jager was in de Duinen van Wijk aan Zee, toen hij betrapt werd door de boswachter en de politieagent schoot hij (per ongeluk) van schrik de boswachter in zijn bil. Vervolgens vluchtte hij naar IJmuiden, waar hij de boot naar Engeland wilde nemen, maar helaas werd hij daar gepakt.

Dit soort verhalen intrigeren mij vanwege de vraag of het echt waar was of niet en vanwege de eigenschappen die ik telkens terug zie in de verhalen maar ook in mijn vader (en dus ook mogelijk in mezelf). De verhalen die ik ben gaan opzoeken bevatten allemaal iets van eigenzinnigheid, eigen wil etc. maar vooral het doen van dingen die eigenlijk niet helemaal door de beugel kunnen. Deze dingen wil ik samenbrengen en met elkaar laten communiceren."

Family_acryl _200x200

Family

acryl
200x200